Blog
Posted in

Μαργαριτάρια

margaritaria
Posted in

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Το μαργαριτάρι είναι ο πολύτιμος λίθος της θάλασσας!

Γεννιέται στα μαργαριτοφόρα στρείδια όταν ένας κόκκος άμμου ή κάποιο παράσιτο εισχωρήσει στο κοχύλι του στρειδιού και το ενοχλήσει. Τότε εκείνο παράγει μια ουσία, το μάργαρο (ανθρακικό ασβέστιο), με την οποία καλύπτει τον “εισβολέα” του για να προστατευθεί. Η διαδικασία συνεχίζεται και μετά από χρόνια δημιουργείται το φυσικό τυχαίο μαργαριτάρι, το χρώμα και το μέγεθος του οποίου ποικίλει αφού εξαρτάται από φυσικούς παράγοντες. Πέρα από τα φυσικά μαργαριτάρια, τα οποία είναι εξαιρετικά σπάνια, υπάρχουν και τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια, η δημιουργία των οποίων οφείλεται στην παρέμβαση του ανθρώπου με την εισβολή ενός ξένου σώματος (γυάλινη σφαίρα) στο εσωτερικό του οστράκου. Η καλλιέργεια των μαργαριταριών γίνεται τόσο σε γλυκά όσο και σε αλμυρά νερά.

Οι πανέμορφοι αυτοί πολύτιμοι λίθοι ξεχωρίζουν για την γοητεία που ασκούν στον άνθρωπο αλλά και για τις θεραπευτικές ιδιότητες που τους έχουν αποδοθεί. Για πολλούς αιώνες τα μαργαριτάρια χρησιμοποιούνταν στην ιατρική για την παρασκευή φαρμάκων και την καταπολέμηση διάφορων ασθενειών ακόμη και για την απόκτηση της πολυπόθητης αθανασίας όπως πίστευαν οι Κινέζοι. Η φυσική τελειότητα και η λάμψη τους έχει γοητεύσει και στιγματίσει τις ζωές πολλών προσωπικοτήτων που διεκδίκησαν να αποκτήσουν κάποια από αυτά και να μοιραστούν λίγη από τη μυθική ομορφιά τους. Ταξιδεύοντας στο χρόνο συναντάμε την Κλεοπάτρα και πολλές μεταγενέστερες βασίλισσες όπως η Ελισάβετ Ι αλλά και πολλές διασημότητες όπως η Coco Channel, η Marilyn Monroe και η Elizabeth Taylor, οι οποίες σαγηνεύτηκαν από τη λάμψη των μαργαριταριών και συνέδεσαν το όνομά τους με ιστορίες και μύθους γύρο από αυτά.

 

ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Το μαργαριτάρι είναι οργανικό υλικό και έτσι η επιφάνειά του μπορεί να φέρει σημάδια αλλοίωσης με το πέρασμα του χρόνου.

Για να διατηρηθεί ένα μαργαριτάρι ζωντανό και λαμπερό θα πρέπει να του προσφέρεται η περιποίηση και η φροντίδα που χρειάζεται κάθε φυσικός οργανισμός. Θα πρέπει να μην έρχεται σε επαφή με ουσίες που μπορεί να το καταστρέψουν όπως αρώματα, κρέμες, σπρέι και κάθε λογής καλλυντικά, να μην μένει κλεισμένο σε θήκες για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να μην έρχεται σε επαφή με άλλα κοσμήματα που μπορεί να το τραυματίσουν. Θα πρέπει να καθαρίζονται τακτικά με μαλακό βαμβακερό ύφασμα και να φοριούνται ώστε να παίρνουν από το γυναικείο δέρμα ενέργεια και ζωντάνια ώστε η λάμψη τους να γίνεται πιο έντονη.

TOP

ΕΙΣΟΔΟΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Πλεονεκτήματα που σας παρέχει ο λογαριασμός σας:

  • Θα κάνετε γρηγορότερο checkout λόγω των αποθηκευμένων στοιχείων αποστολής και χρέωσης.
  • Θα διαχειρίζεστε: τις προσωπικές σας πληροφορίες, τις διευθύνσεις σας, τις παραγγελίες σας, το ιστορικό των παραγγελιών σας, τη λίστα επιθυμιών σας
  • Θα ενημερώνεστε για τις ειδικές προσφορές, εκπτώσεις και ιδέες δώρων.

Ανάκτηση κωδικού

Χάσατε τον κωδικό σας? Εισάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας. Θα λάβετε έναν σύνδεσμο για τη δημιουργία νέου κωδικού πρόσβασης μέσω email.

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ 0

espa