Blog
Posted in

Ρολόγια

watches
Posted in

Η ΙΣΤΟΡΙΑ

Η ανάγκη του ανθρώπου να προσδιορίσει την ώρα και να μετρήσει το χρόνο ξεκίνησε από τα βάθη της ιστορίας, καθώς ο χρόνος έχει καθοριστική σημασία τόσο για την οργάνωση της καθημερινότητας όσο και για τη λειτουργία ολόκληρης της κοινωνίας. Οι ιστορικοί δεν μπορούν να μας δώσουν μια ακριβή απάντηση για το πότε, το πού και από ποιόν επινοήθηκε η πρώτη συσκευή που μπορούσε με κάποιο τρόπο να μετρήσει το χρόνο.

Γνωρίζουμε όμως ότι οι άνθρωποι ξεκίνησαν την προσπάθεια αιώνες πριν, βασιζόμενοι στην παρατήρηση των φυσικών φαινομένων και χρησιμοποιώντας διάφορες μορφές ενέργειας στην προσπάθειά τους αυτή. Μέσα σε μια πορεία χιλιάδων χρόνων συναντάμε τα ηλιακά ρολόγια, τις κλεψύδρες, τα υδραυλικά ρολόγια, τα μηχανικά και τα ηλεκτρονικά, καθώς και μια πληθώρα παραλλαγών τους. Τα ρολόγια χειρός έκαναν ευρέως την εμφάνισή τους τον 20ο αιώνα. Μέχρι τότε χρησιμοποιούνταν κυρίως σαν εργαλείο από πιλότους και σας αξεσουάρ από τις κυρίες της υψηλής κοινωνίας, ενώ οι κύριοι της εποχής προτιμούσαν τα ρολόγια τσέπης. Με το ξέσπασμα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, το ρολόι χειρός, βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Ήταν το απόλυτο εργαλείο για την επιβίωση των στρατιωτών αφού τους επέτρεπε να βρίσκονται στο σωστό σημείο τη σωστή στιγμή. Από τότε και μετά το ρολόι χειρός άρχισε να αποκτά όλο και περισσότερο κοινό και να γίνεται μόδα εφόσον η χρηστικότητά του είχε πλέον αναγνωριστεί.

ΦΡΟΝΤΙΔΑ

Τα ρολόγια χρειάζονται φροντίδα και συντήρηση ώστε να κρατήσουν όσο το δυνατό αναλλοίωτη την εξωτερική τους εμφάνιση και τη σωστή λειτουργία τους. Ξεκινώντας με την εμφάνιση, θα πρέπει να καθαρίζουμε το ρολόι μας συχνά με μαλακό πανί ώστε να φεύγει ο ιδρώτας και οι δαχτυλιές ή με σκέτο χλιαρό νερό για πιο σκληρά υπολείμματα καλλυντικών και άλλων ουσιών, πάντα υπό την προϋπόθεση πως το ρολόι μας δεν φοράει λουρί και είναι στεγανό.

Επίσης, θα πρέπει να το ξεπλένουμε πάντα με γλυκό νερό σε περίπτωση που το έχουμε βάλει στη θάλασσα καθώς το θαλασσινό νερό αφήνει άλατα, τα οποία μπορεί να χαλάσουν την εξωτερική του εμφάνιση και πιο σημαντικό να καταστρέψουν τις φλάντζες του και την αδιαβροχοποίησή του. Δεν βάζουμε ποτέ το ρολόι μας σε ζεστό νερό και δεν κάνουμε ντουζ με αυτό καθώς η διαστολή και συστολή που προκαλείται από την εναλλαγή της θερμοκρασίας μπορεί να επιφέρει βλάβες στη στεγανότητα και τη λειτουργία του.

Σημαντικό είναι να προσέχουμε πάντα η κορώνα του ρολογιού μας να είναι κουμπωμένη ή βιδωμένη ώστε να μην εισχωρήσουν σκόνες και νερό που μπορεί να επηρεάσουν τη λειτουργία του. Προσεκτικοί θα πρέπει να είμαστε και στον τρόπο που το φοράμε. Να αποφεύγουμε γρατσουνιές, χτυπήματα και πτώσεις καθώς μπορούν να προκαλέσουν σοβαρές ζημιές στον μηχανισμό του ρολογιού. Θα πρέπει πάντα να χειριζόμαστε τα ρολόγια μας σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κατασκευαστή τους και να ενημερωνόμαστε από τον τεχνίτη – ωρολογοποιό μας για τυχόν service που χρειάζονται.

TOP

ΕΙΣΟΔΟΣ

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ

Πλεονεκτήματα που σας παρέχει ο λογαριασμός σας:

  • Θα κάνετε γρηγορότερο checkout λόγω των αποθηκευμένων στοιχείων αποστολής και χρέωσης.
  • Θα διαχειρίζεστε: τις προσωπικές σας πληροφορίες, τις διευθύνσεις σας, τις παραγγελίες σας, το ιστορικό των παραγγελιών σας, τη λίστα επιθυμιών σας
  • Θα ενημερώνεστε για τις ειδικές προσφορές, εκπτώσεις και ιδέες δώρων.

Ανάκτηση κωδικού

Χάσατε τον κωδικό σας? Εισάγετε το όνομα χρήστη ή τη διεύθυνση email σας. Θα λάβετε έναν σύνδεσμο για τη δημιουργία νέου κωδικού πρόσβασης μέσω email.

ΚΑΛΑΘΙ ΑΓΟΡΩΝ 0

espa